Stackars, stackars lilla Falcon..

Nu ska jag skriva om det som hände på Åland, det var hemskt.
Jag, älsklingen och Falcon åkte till Åland, före Kjelle.. Vi kom till stugan som vanligt, gav Falcon mat och vatten dricker han från havet. Gav honom grisöra till efterrätt, som vanligt.. Men allt slutade inte så bra som vanligt. Han började spy, trodde vi, men han betedde sig så konstigt, han brukar spy, men då brukar han bara behöva göra det en gång och sedan är det klart. Men han gick runt flera flera gånger i skogen och försökte spy, han gick undan och gömde sig hela tiden ifrån oss, han hulkade och la sig sedan ner.. Jag kollade på honom och såg att hela magen hade svullnat upp, han såg nästan dräktig ut.. Han sprang rakt ut i skogen, eftersom han var lös, kunde vi inte få in honom, vi ropade och ropade, men ingen Falcon dök upp.. Älsklingen visslade en hel del, men han dök inte upp. Våra hjärtan stod stilla, vad skulle vi göra och hur ska vi få in honom? Men tillslut kom han, han förstod nog att han behövde våran hjälp, vi slängde in honom i bilen, och åkte iväg, åkte till Shell Godby, och frågade om var Smådjurskliniken låg, åkte dit, men såg att ingen var där. Vi åkte tillbaka och frågade om de kunde ge oss numret till Jourhavande Vetrinär, vi ringde dem och de kom till macken, ca en kvart senare. Kollade på honom, och sa att det finns 2 alternativ, antingen avliva honom eller operera honom, men operationen är väldigt krävande, såklart valde vi operationen. Vi åkte dit och väntade på vetrinären, som kan göra såna operationer. Falcons operation tog ca 4-5 timmar, hans magsäck hade snurrat ett varv, så det ströps på både matstrupen och till tarmen, anledningen till att hans mage blev så stor.. Vi sov där över natten, för att han var för krasslig för att kunna tas hem, försökte sova, men det gick inte alls bra. Sov bara 2 timmar och älsklingen sov inget alls, på dagen fick han dropp, Pia kom till sjukhuset vid 1 och det var skönt, för då fick vi lite avlastning. Han fick dropp hela dagen, men han var stark! Han ville inte ens ligga stilla, så han snurrade runt sig i slangen till droppet, flera gånger. De sa att han var för pigg efter en sådan operation, de flesta hundarna brukar bara ligga stilla och inte orka göra något annat. Kjelle kom vid 7 och då fick vi äntligen åka hem.. Kjelle och Pia åkte på morgonen med Falcon till sjukhuset och tog hand om honom, medans Falcon fick dropp igen. Vi kom dit vid 4, och på vägen till sjukhuset fick vi punka. Kom till sjukhuset till slut i alla fall. Var där tills droppet tog slut, åkte till Mariehamn, fixade däcket, Pia åkte hem, och vi åkte tillbaka till stugan, försökte få i honom mat och vatten i skål, men han vägrade, så vi fick gå med honom till havet, och då fick han dricka.. Då blev han glad!
I lördags åt vi kyckling, och han fick också, och då åt han, och jisses vad vi blev glada! Nu fungerar hans mage normalt igen :D Idag var Kjelle och Falcon hos vetrinären och hon sa att allt var mycket bättre än sist vi var där! Och nu är han som vanlig igen, förutom att han går runt i tratt och i en t-shirt, han ser ut som en liten Hippie! :P
Det enda jag tänker på är att vetrinären sa att om han hade fått detta denna vecka istället, hade Falcon aldrig överlevt detta, för hon är ledig denna vecka, och ingen annan på Åland kan göra en sådan operation!
Vi allihopa är så glada att han lever!
Jag vet i alla fall, att jag älskar honom mera än vad jag faktiskt trodde, eftersom jag grät väldigt mycket när jag fick höra att han kanske måste avlivas.. Det jag kan säga såhär i efterhand är att, har ni en stor hund, och hundens mage börjar svullna, åk in fort som fan till vetrinären, annars kanske inte hunden överlever, hade inte vi åkt in så snart, hade han dött bara en halvtimme senare!